Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Pagina's

Vilten

Het vilten 


Technieken:

plat vilten
Door te wrijven met de handen op een met warm water en zeep ingesmeerde wol plukken grijpen de wol vezels in elkaar. door dit lang te doen ontstaat er een vilten lap. van die vilten lap kun je kleding, gordijnen, kussen, dekens, tassen maken.


ruimtelijk vilten
Door gebruik te maken van mallen (plastic materiaal) tussen de wol lagen ontstaat er een ruimte tussen twee viltlappen. Met deze techniek maak je sloffen, hoesjes, tassen, kleding, Cat caves of vogelhuisjes..naaldvilten
Door de prikken met een naald met weerhaakjes grijpen de wol vezels, door het heen en weer bewegen van de naald, in elkaar. Met deze techniek maak je bloemen, dieren, kralen, knopen en versiering op een brei project..
vachtvilten
Door de scheerkant van een schapenvacht te vervilten (zoals boven beschreven) vilt je een stevige onderlaag. De vacht kant houdt zijn lange plukken waardoor er een Vacht kleed ontstaat. Staat mooi op een bank of voor de open haard bijvoorbeeld. Als dekje op een kruk of kussen. Ook als tas of kledingstuk is dit toe te passen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten